Klassieke Integrale   Lichaamsmassage

 

 

Home
Uw therapeute
Cranio Sacraal
De behandeling
Massage
Afspraken
Fotogalerij

 

 

Klassieke Integrale Lichaamsmassage

De Integrale Lichaamsmassage is Westerse massage. Deze onderscheidt zich, omdat met alle massagetechnieken naar het hart toe wordt gewerkt. De bloedtoevoer naar het hart wordt gestimuleerd, waardoor de doorbloeding van het hart wordt bevorderd.

   

De voordelen van massage

Massage (vooral knedingen) heeft een positief effect op de circulatie van bloed en lymfe. Het bloed in haarvaatjes van de huid wordt sterk gestimuleerd. Het lymfesysteem heeft geen circulatiepomp en kan alleen bewegen door buikademhaling of lichaamsbeweging. Massage is een derde manier om de lymfecirculatie te stimuleren.

Massage biedt emotioneel evenwicht. De aanraking is één van de meest belangrijke factoren die er toe bijdragen dat we ons emotioneel op ons gemak voelen. Massage biedt de constante positieve stimulatie. Het geeft ons meer vertrouwen in ons zelf en een meer natuurlijk bestaansrecht.

Massage geeft een respons tot diepere ontspanning. De ademhaling wordt dieper en rustiger. Onze hersenen worden  kalmer, waardoor wij meer in staat zijn om een goede focus te leggen. Kortom het concentratievermogen vergroot.

Massage verbetert onze totale uitstraling!

 

 

Uit je Hoofd terug In je Lijf !!!

Door werkdruk, stress en spanningen kunnen de spieren verkrampen en hard worden. Ons lichaam wordt kalm door de aanraking van massage en ontspant zich. Door massage verzachten de spieren en wordt de doorbloeding gestimuleerd. De ontspanning biedt het lichaam de gelegenheid om meer in balans te komen op elk niveau zowel lichamelijk, als mentaal en emotioneel. Massage kan helpen om met behulp van aanraking letterlijk weer in contact te komen met onszelf.

 

De levenswetten  van  ontvangen  en  loslaten.
Loslaten is vaak een moeilijk proces, dat gemakshalve maar liever wordt vergeten.  Omdat we te weinig loslaten, potten we van alles op. We potten pijnlijke ervaringen en verdrietige gebeurtenissen op.  Allerlei frustraties uit het dagelijkse leven potten we op. Onze frustraties eten we soms weg?! Hierdoor kunnen we moeilijk open staan en opnieuw ontvangen. Het leidt natuurlijk geen twijfel dat “oppotten” niet goed voor ons is. Het leven laten stromen, betekent emoties en frustraties uiten en doorleven en ook gezond eten en drinken. 

   

Oorsprong van Integrale Lichaamsmassage 

In 1810 ontstaat het Zweedse Massage Model. Per Hendrik Ling integreerde zijn kennis van gymnastiek en fysiologie in zijn massagemethode. In 1868 bracht Metzger deze massage in West-Europa verder onder de aandacht en breidde de massagegrepen uit. Een verdere uitwerking van deze methode vind je terug in de Integrale Lichaamsmassage.

 

 

 

Home Uw therapeute Cranio Sacraal De behandeling Massage Afspraken Fotogalerij

 18-jan-2012