Medische info:
Home
Uw therapeute
Cranio Sacraal
De behandeling
Massage
Afspraken
Fotogalerij

 

Welke vormen Cranio Sacraal Therapie zijn er?

Manuele Therapie

Manuele therapie richt zich op behandeling van functiestoornissen van het bewegingsapparaat in het algemeen en van de wervelkolom (neuroreflextoir) in het bijzonder.  De Cranio Sacraal Technieken voor bindweefselverkrampingen en bewegingsstoornissen dragen bij aan een functioneel herstel.  Een functioneel herstel is mogelijk, als de aard en oorsprong van de fysieke klachten in het bindweefsel of aan het bewegingsapparaat zuiver aan overbelasting te danken zijn. 

Lichaam Ontstressen

Waar het in het leven voor iedereen om gaat, is dat het essentieel is om lichamelijk welzijn te ervaren, zin en betekenis in het leven te beleven en identiteit en sturing over je eigen bestaan te hebben.  De aanleiding van angst en stress kan van buitenaf komen;  uit onze omgeving. De stresshormonen stromen door het lichaam en stuwen het adrenalinepeil omhoog. Het adrenalinepeil heeft nauwelijks tijd en ruimte om te dalen, want de volgende situatie of actie dient zich weer aan. Met Cranio Sacraal Technieken raken wij het zo overbelaste zenuwstelsel aan, zoals het graag aangeraakt wil worden en zie…… het gaat ontladen!!

Kalmte en ontspanning in de hersenen

De speciale Cranio Sacraal hoofdtechnieken zorgen ervoor dat de hersenen weer rustig kunnen functioneren in de maximaal mogelijke ruimte van de schedel. De hersenen ontvangen kalmte en ruimte door alle hoofdspanningen te ontladen. Het levert een gevoel op, dat zich voordoet na een nacht in diepe slaap.  De hersenen komen stap voor stap meer tot rust en nemen hun werkelijk potentieel aan, waarbij de linker- en rechterhersenhelft meer in balans komen.

Mond, Oren  en Ogen ontstressen

De gelaatsmusculatuur en craniale zenuwen die de gelaatsspieren innerveren worden ontspannen met speciale gezichtstechnieken.  De gelaatsuitdrukking krijgt een meer ontspannen karakter. Het ontladen van spanningen van boven- en onderkaak brengt een diepe ontspanning teweeg in het intern functioneren van tong en kaken met tanden en kiezen en extern in de gelaatsuitdrukking.

De oren met elk een gehoorzenuw, die in verbinding staat met de cortex of hersenenschors, mogen de spanningen eveneens ontladen. De oortechnieken geven een gevoel, waarbij vermindering van druk of atmosfeer in het hele hoofd wordt ervaren.

De ogen zijn onze belangrijkste zintuigen. Alle belastende opgeslagen beelden in de hersenen beïnvloeden in meer of mindere mate het complexe functioneren van de ogen.  De spanningen in de zes buitenste oogspieren, de spanningen in de spieren van de iris (het principe van inzoemen), de spanning in de oogbol, de spanning van de netvliezen en de spanning in de oogzenuw beïnvloeden het samenspel van kunnen zien. Met uiterst subtiele oogtechnieken worden de ogen ontladen van spier-en zenuwspanning.

Het zelfgenezend vermogen of de Immuunrespons

Het immuunsysteem beschermt het lichaam tegen infectieziekten.                                                 

Het afweersysteem bestaat uit : Zwezerik of Thymus,  Lever, Milt, Lymfe(knopen) , Ring van Waldeyer (in de keel) en Plaques van Peyer (in de darmen).  Door de cranio sacraal methode gaat het stromen in de organen, doordat de innervatie wordt geactiveerd .  De lymfe gaat stromen door organen en lymfevaten en het afgewerkte lymfevocht komt tenslotte in de bloedbaan terecht.  In combinatie met gezonde voeding, voldoende water drinken en rust is het mogelijk om goede invloed uit te oefenen op het immuunsysteem.

 

 

CRANIO

KALM EN KRACHTIG

 

 

 

 

Home Uw therapeute Cranio Sacraal De behandeling Massage Afspraken Fotogalerij