Westerse Integrale LichaamsMassages en Psoas release

Lichaamsmassage

is een waardevolle manier om in ontspanning te raken. Bij klassieke westerse massage wordt naar het hart toe gemasseerd; hetgeen de doorbloeding van het hart bevordert. Met effleurages warm ik onderliggende spieren actief op en wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd. Door lengte- en dwarsknedingen ondersteun en bevorder ik de spieractiviteiten.
Vervolgens komen lange trage vloeiende strijkingen opgang en blijf ik afstemmen op het lichaam van mijn cliënt, waardoor het lichaam volledig wordt gevoed-in-traagheid, zodat de cliënt kan ontspannen en verzinken in een diepe relaxatie.
Door het ervaren van intense en diepe ontspanning komen lichaam en geest in een kalme rust en in volkomen harmonie met elkaar

Bindweefsel

Aan het huidoppervlak kan ik zichtbare en tastbare veranderingen in de huidlagen waarnemen. Vervolgens concentreer ik mij met mijn vingertoppen op deze plaatsen, veelal voelen cliënten daar scherpe en/of branderige pijn. Het bindweefsel masseer ik met intense en zorgvuldige losmaak (cup)technieken en met manuele schuifbewegingen. Door massagegrepen en het inzetten van softcuppen wordt de doorbloeding in de huid en in het bindweefsel verder gestimuleerd. Hierdoor verbetert de staat van het bindweefsel en nemen de klachten af.

Spierknopen en verkorte spieren

Met resoneren en strijken met softcups verminderen de spanningen en stijfheid in de spieren. Daarenboven is het mogelijk om hardnekkige spierknopen met softcuppen op een soepele manier los te maken. Door te resoneren en/of door het trekken van vacuum op de plaats van de spierknoop breng ik de doorbloeding opgang, waardoor de spierknoop vervlakt en het gebied stevig doorbloed raakt. Bij een goede doorbloeding worden alle afvalstoffen van de spierknoop afgevoerd. De verkorte spier ontvangt daardoor weer zijn oorspronkelijke lengte en daarmee nemen de spierspanningen en de pijnklachten af.

Buikmassage

Met subtiele hand-over-hand strijkingen en lange trage vloeiende cirkel strijkingen maak ik spanningen en verhardingen los in het zachte weefsel. Deze warme en intense strijkingen brengen een hele diepe relaxatie teweeg. Er ontstaat een diepe buikademhaling en emotionele gevoelens stromen vloeiend naar het bewustzijn. Voorts verbeteren lichamelijke verkrampingen in de spijsvertering en flatulentie en/of obstipatie in de stoelgang.

Bekken en benen

De psoasstructuren liggen centraal en diep in de buik verzonken en zorgen voor een soepele, stabiele basis bij het bewegen en lopen. Door zorgvuldig afgestemde druktechnieken in combinatie met diepe ademhalingen en vloeiende strijkingen raken de psoasspieren ontladen. . De psoasstructuren verliezen hun stijfheid en verkrampingen en krijgen hun goede coördinatie en souplesse terug.

Voeten

Met voetzoolreflex therapie oefen ik druk uit op reflexpunten in de voeten. Dit leidt tot het verbeteren van de bloedsomloop en het versnellen van het reinigingsproces van het lichaam, zodat giftige stoffen geen kans krijgen zich op te hopen in de lever, nieren of darmen. Het geeft de desbetreffende organen een ‘seintje’ om zichzelf te herstellen en hun functie weer beter te vervullen. Tevens zorgt het voor totale lichaamsontspanning!

error: Content is protected !!
Scroll naar boven